Frisse salade

4 personen

Ingrediënten:

  • 2 komkommers
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 400 gram kleine tomaatjes
  • 2 avocado’s
  • 2 bosuitjes
  • 24 olijven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel azijn
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Optioneel: 100 gram magere witte kaas

Bereiding:

  • Halveer de komkommers in de lengte en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in ringen. Snijd de tomaatjes in kwarten, de bosui in ringen en de avocado’s in blokjes.
  • Maak een dressing van olijfolie, azijn, knoflook, oregano en tijm.
  • Meng de dressing en de olijven door de groente. Verdeel het gerecht over 4 schaaltjes.