AGB Code: 24100330

Over mij

Mijn naam is Sophie Strijbosch, diëtist en eigenaar van Diëtistenpraktijk In Evenwicht.
Voeding en gezondheid zijn onderwerpen waar ik altijd al een passie voor heb gehad.
Ik kook graag met gezonde producten en vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen.
In mijn omgeving probeer ik zoveel mogelijk mensen te motiveren om te koken zonder pakjes en zakjes. Mijn mening is dat gezond eten ook heel erg lekker kan zijn.

Opleiding en Ervaring

In 2015 heb ik de studie Voeding en Diëtetiek afgerond aan de HAN te Nijmegen. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen in het Radboudumc op onder andere de afdelingen interne geneeskunde en hoofd-/halsoncologie. Na het afronden van deze studie heb ik als diëtist bijna 5 jaar werkervaring opgedaan in twee verschillende eerstelijns praktijken. In die periode heb ik voornamelijk mensen met overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, ondervoeding en maag- en darmproblemen begeleid.

Om mijn kennis verder te verbreden, heb ik verschillende studies en scholingen gevolgd, waaronder ACT, kinderdiëtetiek, emotie-eten, coachend begeleiden en motivational interviewing.

Naast mijn werkzaamheden in de verschillende eerstelijns praktijken ben ik ook 1,5 jaar werkzaam geweest als diëtist bij de Nederlandse Obesitas Kliniek.
In een multidisciplinair team heb ik mensen begeleid voor en na een maagoperatie. Tijdens de periodieke controle bij de Nederlandse Obesitas Kliniek merkte ik dat sommige mensen na een tijd toch niet helemaal meer weten wat ze wel en niet mogen eten en daarmee dus ook op hun gezondheid inleveren.
Door gecontinueerde begeleiding van een diëtist kunnen we dit bij jou voorkomen.
Zo stel ik samen met jou een dieetadvies op en zorgen we dat de inname van voldoende basisvoedingsmiddelen voorop blijft staan.