Brood met zelfgemaakte hummus

Deze salade is zowel warm als koud te eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Volkorenbrood
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 eetlepel sesampasta/tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Optioneel 1 theelepel cayennepeper

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Doe de kikkererwten, sesampasta, knoflook, citroensap, olijfolie, komijn en eventueel cayennepeper in de blender of keukenmachine en mix tot een glad geheel. Voeg eventueel een aantal eetlepels water toe wanneer de hummus te droog is.
  • Besmeer het brood met hummus.
  • Een lekkere variatie is een rode bieten hummus (voeg 1 rode biet toe aan bovenstaand recept) of een avocado hummus (voeg 1 avocado toe aan bovenstaand recept). Ook kun je (punt)paprika’s en/of tomaten grillen in de oven en deze er (zonder schil) in verwerken.