Salade met linzen en champignon
Deze salade is zowel warm als koud te eten.

Ingrediënten 4 personen:
- 2 blikken linzen (2x 400 gram)
- 250 gram kastanjechampignons
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram rucola
- 1 eetlepel olijfolie
- Optioneel: Een bosje peterselie
- Optioneel: 8 zongedroogde tomaatjes
- Optioneel: 100 gram feta
Bereiding
- Spoel de linzen af met water en laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd de uien en de knoflook fijn en bak deze rustig (ook bekend als fruiten) in de pan met olijfolie.
- Snijd de champignons in plakjes en de tomaatjes in kwarten. Voeg de champignons toe aan de uien en knoflook en bak die nog even lekker aan. Voeg na een paar minuten de tomaten toe. De linzen mag je toevoegen als de tomaten mooi zacht zijn geworden, bak het gerecht vervolgens nog een paar minuten.
- Verdeel het linzenmengsel en een paar handen rucola over de borden.
- Optioneel: voeg een bosje fijngehakte peterselie en/of zongedroogde tomaatjes en/of feta in blokjes gesneden toe.