Tomatensaus
Waarom zou je kiezen voor een tomatensaus uit een pot of pakje als je hem ook zelf kan maken? Ook dit recept is weer eenvoudig en veel lekkerder dan de kant en klare tomatensaus. Je kunt ook de dubbele hoeveelheid maken en de helft invriezen, zodat je op een ander moment alleen maar een bakje uit de diepvries hoeft te pakken.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram rijpe Romatomaten
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel gedroogde salie
- Optioneel paar blaadjes basilicum
Bereiding
- Snijd de uien. Doe de olijfolie in een pan en bak de uien op middelhoog vuur.
- Hak ondertussen de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes.
- Doe vervolgens de knoflook, de tomaten en de kruiden erbij. Laat de saus 30 minuten sudderen. Roer regelmatig door, zodat de saus niet aanbrandt.
- Bestrooi de saus op het laatst eventueel nog met wat fijngesneden basilicum.