Courgettesoep met bruschetta

4 personen
Ingrediënten voor de soep:
- 3x courgette
- 1 prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml water
- 1 bouillonblokje
- Optioneel: klein scheutje room of een schepje kruidenkaas (light)
Ingrediënten voor de bruschetta:
- 4 zoete rijpe tomaten
- 1 teentje knoflook
- Klein bosje basilicum
- Volkoren (stok)brood
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Snijd de prei in ringen en de courgette in blokjes, voeg beide toe. Vervolgens het water en het bouillonblokje toevoegen. Laat even pruttelen en pureer de soep met een staafmixer tot een grove soep. Voeg eventueel nog room of kruidenkaas (light) toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een schaaltje. Knijp een teentje knoflook fijn in een knoflookpers. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes. Meng de tomaten, knoflook en basilicum door elkaar.
- Doe het brood een paar minuutjes in de oven en beleg vervolgens met het tomatenmengsel.
- Serveer de soep met de bruschetta.