Indonesische soto padang

4 personen

Ingrediënten:

  • 750 gram magere runderlappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 2 theelepel laos
  • 2 theelepels kurkuma
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1x citroengras
  • 500 ml water
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 paksoi
  • 125 gram taugé
  • 4 bosuitjes
  • 1 bosje koriander
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • Optioneel: 1 rode peper

Bereiding:

  • Snijd de knoflook, gember, uien en een rode peper grof. Doe ze samen met 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine, blender of maak fijn met een staafmixer. Mix het net zolang tot het een smeuïge massa wordt. Voeg vervolgens de laos en kurkuma toe, mix het opnieuw.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een gietijzeren pan/stoofpan. Verhit hierin 2 minuten het smeuïge kruidenmengsel, voeg het water toe. Kneus het citroengras, leg er een knoop in en voeg toe. Doe de deksel op de pan.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin het vlees kort aan.
  • Voeg het vlees toe aan het stoofgerecht en laat het geheel minimaal 2,5 uur stoven.
  • Na minimaal 2,5 uur is het vlees zacht geworden en kun je het voorzichtig uit elkaar trekken.
  • Wanneer het stoofgerecht bijna klaar is bereid je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de bleekselderij, paksoi en bosui grof. Hak de koriander fijn.
  • Voeg per soepkop de volgende ingrediënten toe: ongeveer 150 gram (bereid) zilvervliesrijst, een handje bleekselderij, 2 handjes paksoi, 2 handjes taugé, een handje bosui en een handje koriander. Giet vervolgens de soep erover.

Voeg bijvoorbeeld ook nog gebakken uitjes en/of een zachtgekookt ei toe.