Kip saag
4 personen
Ingrediënten:
- 1200 gram spinazie
- 4 trostomaten
- 4 kippendijen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 cm gember
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel garam masala
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel laos
- 4 kruidnagels
- 300 gram zilvervliesrijst*
- Optioneel: 1 theelepel cayennepeper
*Neem bloemkoolrijst i.p.v. zilvervliesrijst wanneer je een koolhydraatbeperkt dieet volgt.
Bereiding:
- Snijd de kippendijen in stukjes, voeg een eetlepel olijfolie, garam masala, kurkuma, laos en fijngemalen kruidnagels toe. Meng de kruiden goed met de kip. Zet de kip apart en laat de kruiden erin trekken.
- Snijd de ui, de knoflook en de gember.
- Verhit olijfolie in een gietijzeren/stoofpan en bak hierin de ui, knoflook en gember.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe.
- Voeg de spinazie toe. Je kunt het beste iedere keer een paar handjes toevoegen, totdat alle spinazie geslonken is. Daarna mag je de kokosmelk toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht stoven. Roer en af toe door.
- Verhit in een koekenpan olijfolie en bak hierin de kipstukjes. Wanneer de kipstukjes gaar zijn mag je ze toevoegen aan het spinaziemengsel.
- Laat het spinaziemengsel met de kip nog minimaal 15 minuten stoven.
- Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de rijst met het spinazie- en kipmengsel (saag).