Kokossoep

Een heerlijke soep en ook weer heel makkelijk te bereiden. Maak eventueel een dubbele hoeveelheid, zodat je het kunt invriezen en bewaren voor een later moment.
4 personen
Ingrediënten:
- 2 kippendijen
- 2 kippenpoten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1x citroengras
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 rode peper
- 400 ml kokosmelk (light)
- 600 ml water
- 1 winterpeen
- 400 gram sperziebonen
- 4 stengels bleekselderij
- 100 gram taugé
- Klein bosje koriander
- 2 bosuitjes
- 300 gram zilvervliesrijst of volkoren noedels
Bereiding:
- Snijd de ui, knoflook en een half pepertje fijn, bewaar de andere helft van de peper.
- Verhit olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui, voeg de knoflook en peper toe.
- Voeg de kip toe en bak 5-10 minuten.
- Voeg vervolgens de kokosmelk, het water, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Laat het in minimaal 1 uur gaar worden.
- Snijd de winterpeen, bleekselderij en sperziebonen, voeg deze ingrediënten na minimaal 1 uur toe, kook de soep nog ongeveer 15 minuten zachtjes totdat de groente beetgaar is.
- Hak ondertussen de koriander fijn en snijd de bosuitjes en een halve rode peper in ringen.
- Bereid rijst/noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de rijst/noedels over 4 soepkommen, schep hier de soep overheen en garneer met de taugé, bosui, koriander en rode peper.