Kokossoep

Kokossoep

Een heerlijke soep en ook weer heel makkelijk te bereiden. Maak eventueel een dubbele hoeveelheid, zodat je het kunt invriezen en bewaren voor een later moment.

4 personen

Ingrediënten:

  • 2 kippendijen
  • 2 kippenpoten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1x citroengras
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rode peper
  • 400 ml kokosmelk (light)
  • 600 ml water
  • 1 winterpeen
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 100 gram taugé
  • Klein bosje koriander
  • 2 bosuitjes
  • 300 gram zilvervliesrijst of volkoren noedels

Bereiding:

  • Snijd de ui, knoflook en een half pepertje fijn, bewaar de andere helft van de peper.
  • Verhit olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui, voeg de knoflook en peper toe.
  • Voeg de kip toe en bak 5-10 minuten.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk, het water, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Laat het in minimaal 1 uur gaar worden.
  • Snijd de winterpeen, bleekselderij en sperziebonen, voeg deze ingrediënten na minimaal 1 uur toe, kook de soep nog ongeveer 15 minuten zachtjes totdat de groente beetgaar is.
  • Hak ondertussen de koriander fijn en snijd de bosuitjes en een halve rode peper in ringen.
  • Bereid rijst/noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de rijst/noedels over 4 soepkommen, schep hier de soep overheen en garneer met de taugé, bosui, koriander en rode peper.