Mexicaanse bowl

Een heerlijke en kleurrijke bowl met veel groenten. Lekker als diner, maar ook als lunch.
1 persoon
Ingrediënten voor 1 bowl:
- 200 gram zoete aardappel
- 150 gram kidneybonen
- 150 gram maïs
- 1 avocado
- 6 kleine tomaatjes
- Klein handje koriander
- 1 bosuitje
- Halve limoen
- 1 theelepel Mexicaanse kruiden zonder zout (ik gebruikte Euroma Jonnie Boer Picadillo)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Leg ze op een bakplaat, bestrooi met de kruiden en met olijfolie. Zet het 20 minuten in de oven.
- Snijd in de tussentijd de overige ingrediënten. Doe de maïs en kidneybonen in een vergiet, spoel af met water en laat uitlekken.
- Vul een schaaltje met de zoete aardappel, kidneybonen, maïs, avocado, tomaatjes, koriander en bosui. Knijp een halve limoen uit boven het schaaltje.