Pasta met zalm

4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram zalmfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 rode paprika’s
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 gram kleine tomaatjes
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Een klein handje (verse) tijm
  • Een klein handje (verse) rozemarijn
  • Een paar takjes verse oregano
  • 300 gram volkoren pasta

Bereiding:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook.
  • Snijd de rest van de groente en voeg toe.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de kruiden (behalve de oregano) en kappertjes toe. Laat het geheel even pruttelen.
  • Bereid in de tussentijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de zalm in 8-10 minuten.
  • Verdeel de pasta, het groentemengsel en de zalm over de borden. Garneer met oregano.