Springrolls
4 personen
Ingrediënten:
- 32 rijstvellen
- 4 kippendijen
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Optioneel: 1 theelepel cayennepeper
- Eet eetlepel olijfolie
- 150 gram mihoen fijne rijstnoedels
- 2 avocado’s
- 1 paprika
- Een halve komkommer
- 15 gram munt
- 15 gram koriander
- 4 bosuitjes
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
Bereiding:
- Kruid de kip met vijfkruidenpoeder, paprikapoeder, eventueel cayennepeper en olijfolie.
- Verhit een grillpan of en koekenpan, bak hierin de kip. Laat de kip op een bord of snijplank een beetje afkoelen wanneer het gaar is.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in smalle plakjes.
- De paprika, komkommer en bosui mogen in smalle reepjes gesneden worden van ongeveer 5 cm. Maak de wortel goed schoon en rasp met de dunschiller dunne plakjes.
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
- Hak de koriander en de munt fijn.
- Zet een grote schaal met lauw water klaar.
- Dompel een rijstvel helemaal onder in het lauwe water en leg deze op een bord of snijplank. Leg een klein handje mihoen in het midden van het rijstvel. Leg daarop 2 stukje kip, 1 plakje avocado, 2 reepjes paprika, 2 reepjes komkommer, 2 reepjes bosui, 2 plakjes wortel, 1 theelepel munt, 1 theelepel koriander en bestrooi met een beetje zwart sesamzaad. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag tot de helft. Houd de vulling goed vast en vouw de zijkanten naar binnen, rol het rijstvel verder op.
- Maak de rest van de springrolls op dezelfde manier. Serveer de springrolls op een mooi groot bord.