Tabouleh
Ik moet toegeven dat dit niet helemaal een warme maaltijd is, maar het is ontzettend lekker en gezond.
Dit gerecht is erg populair in het Midden-Oosten, met allerlei verse kruiden en limoen is het dan ook ontzettend verfrissend.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram volkoren couscous
- 4 kipfilets (totaal circa 400 gram)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ras el hanout
- Een bosje munt, ongeveer 50 gram
- Een bosje koriander, ongeveer 30 gram
- Een bosje peterselie, ongeveer 50 gram
- 2 eetrijpe avocado’s
- 4 bosuitjes
- Een halve komkommer
- 2 rijpe trostomaten
- 1 limoen
- Optioneel: 100 gram feta
Bereiding
- Voeg een eetlepel olijfolie en de ras el hanout toe aan de kipfilet, zet de kipfilet apart en laat de kruiden erin trekken.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de munt, koriander en peterselie fijn.
- Rol de limoen over je snijplank met de palm van je hand om hem wat zachter te maken. Zo geeft hij, als je hem later doorsnijdt, gemakkelijker zijn sap af.
- Snijd de bosui in ringen en de komkommer en tomaten in kleine blokjes.
- De avocado’s doormidden snijden, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit.
- Neem een grote schaal en meng alle ingrediënten goed door elkaar, de couscous, munt, koriander, peterselie, avocado, bosui, komkommer en tomaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Snijd de limoen doormidden en knijp beide helften uit boven het gerecht. Meng alles weer goed door elkaar.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan of grillpan (dan geen olie toevoegen) en bak hierin de kipfilet gaar.
- Serveer de tabouleh met de kipfilet en optioneel met feta.