Vegetarische bonenschotel

Peulvruchten zijn heel gezond, ze bevatten eiwit, vezels en ijzer. Daarnaast hebben ze een gunstig effect op het cholesterol. De Gezondheidsraad adviseert om wekelijks peulvruchten te eten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels gemalen korianderzaad
- Een blik tomatenblokjes (400 gram)
- Een blik cannellini bonen of lima bonen (400 gram)
- Een blik kikkererwten (400 gram)
- Een blik linzen (400 gram)
- 2 paprika’s
- 250 gram cherrytomaatjes
- Een bosje peterselie
Bereiding
- Verhit de olie in een koekenpan of braadpan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, fruit deze in 2 minuten.
- Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaatjes, voeg deze toe aan de ui en knoflook. Bak het geheel ongeveer 5-10 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en korianderzaad toe. Laat het nog ongeveer 5 minuten stoven.
- Doe de bonen in een vergiet, spoel af met water en laat uitlekken. Voeg ze vervolgens toe aan het gerecht.
- Hak de peterselie fijn.
- Verdeel het bonengerecht over de borden en maak het gerecht af met peterselie.