Viscurry

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 300 gram zilvervliesrijst*
  • 1 courgette
  • 2 gele paprika’s
  • 1 prei
  • 400 ml kokosmelk (light)
  • 1 stengel citroengras
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 2 uien
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Klein bosje verse koriander
  • Een halve Madam Jeanette, mocht je van pittig eten houden, kies dan voor een hele i.p.v. een halve.

*Neem bloemkoolrijst i.p.v. zilvervliesrijst wanneer je een koolhydraatbeperkt dieet volgt.

Bereiding

  • Verwijder de zaadjes uit de Madam Jeanette en snijd fijn.
  • Snijd de uien, knoflook en de gember grof.
  • Doe de Madam Jeanette, uien, knoflook en gember in een keukenmachine of een kom. Voeg het korianderzaad, komijn, kurkuma en 1,5 eetlepel olijfolie toe. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer in ongeveer 2 minuten tot een dik mengsel.
  • Snijd de ui in ringen, Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de paprika’s in reepjes.
  • Verhit een stoofpan of een andere pan met een dikke bodem. Voeg een halve eetlepel olijfolie toe. Bak hierin 2 minuten het kruidenmengsel en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Kneus het citroengras, leg er een knoop in en voeg toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe door.
  • Voeg de prei, courgette en paprika toe en laat het 20 minuten pruttelen.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm en voeg toe, controleer na 10 minuten of de vis gaar is, dan weet je of het gerecht klaar is.
  • Hak een bosje koriander fijn.
  • Schep de rijst in een schaaltje en voeg de viscurry toe. Garneer met korander.