Zalm met pesto

4 personen
Ingrediënten (4 personen):
- 600 gram zalmfilet
- 50 gram verse basilicum
- 25 gram rucola
- 50 gram pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 25 gram parmezaanse kaas
- 5 eetlepels olijfolie
400 gram cherrytomaten aan een takje - 300 gram volkoren pasta of 400 gram courgette spaghetti wanneer je een koolhydraat beperkt dieet volgt.
Ingrediënten voor de salade:
- 100 gram sla naar keuze
- 30 gram munt
- 250 gram cherrytomaten
- 150 gram radijsjes
- 4 plakken parmaham
- 125 gram mozzarella light
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de pijnboompitten 2-3 minuten in een koekenpan zonder bereidingsvet, leg ze op een bord en laat afkoelen. Begin met het maken van de pesto. Rasp de parmezaanse kaas. Doe de basilicum, rucola, pijnboompitten, knoflook, parmezaanse kaas en de olijfolie in een keukenmachine en maal tot een puree.
- Leg de cherrytomaten aan tak in een ovenschaal. Zorg dat je de andere helft van de ovenschaal vrijhoudt voor de zalm. Zet de cherrytomaten 15 minuten in de oven.
- Besmeer de bovenkant van de zalm met pesto en wacht totdat de 15 minuten voorbij zijn. Haal de ovenschaal uit de oven en leg de zalm op het vrije gedeelte in de ovenschaal. Zet de ovenschaal met cherrytomaten en zalm nog 10 minuten in de oven.
- Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
- Begin aan de salade. Snijd de tomaatjes en radijsjes in kwarten. Scheur de mozzarella en ham in stukjes. Hak de munt fijn. Doe de sla, munt, tomaatjes, radijsjes, ham en mozzarella in een schaal en meng door elkaar.
- Verdeel de pasta over de borden, leg de zalm en de cherrytomaten aan tak hier bovenop en de salade ernaast. Smakelijk eten!