Indiase kipcurry
Één van mijn lievelingsgerechten, ik maak het daarom ook regelmatig. Door de vele kruiden heeft het gerecht een heerlijke smaak. Meestal maak ik het gerecht voor twee dagen, want de tweede dag is het vaak nog lekkerder. Het gerecht is ook makkelijk in te vriezen, ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram kipfilet of kippendijen
- Stuk gember van ongeveer 5 cm
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 2 trostomaten
- Een flespompoen
- 4 theelepels komijnzaad
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels chilivlokken
- 2 eetlepels garam masala
- 125 ml magere yoghurt*
- 300 gram zilvervliesrijst**
- 2 eetlepels olijfolie
- Optioneel: Bosje koriander
- Variatie voor de pompoen:
800 gram spinazie (voeg deze de laatste 5 minuten aan het gerecht toe).
1 bloemkool, in kleine roosje gesneden (voeg deze op hetzelfde moment toe als dat je de pompoen zou toevoegen).
*Neem lactosevrije/plantaardige yoghurt wanneer je een lactose intolerantie hebt.
**Neem bloemkoolrijst i.p.v. zilvervliesrijst wanneer je een koolhydraatbeperkt dieet volgt.
Bereiding
- Snijd de kip in blokjes.
- Doe de kip in een schaal. Besprenkel met olijfolie en voeg de kruiden toe; komijn, kurkuma, chilivlokken en garam masala. Meng alles door elkaar en laat de kruiden even in de kip trekken.
- Snijd de uien en de knoflook fijn.
- Verhit een pan met olijfolie. Fruit de ui en de knoflook.
- Rasp de gember en voeg toe.
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Je hoeft de pompoen niet te schillen, aangezien het gerecht een tijdje moet pruttelen, hierdoor wordt de schil vanzelf zacht. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe.
- Snijd de paprika en tomaat ook in blokjes en doe in de pan.
- Bak ondertussen de kip in een warme koekenpan. Wanneer de kip gaar is voeg je het toe aan de rest van het gerecht.
- Voeg de yoghurt toe en meng door het gerecht. Laat het gerecht nog 15 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer het gerecht eventueel met fijngehakte koriander.