Pasta met pesto
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram volkorenpasta*
- 400 gram kipfilet of kippendijen, deze zijn iets vetter, maar wel smaakvoller (en minder snel droog).
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 gram spinazie
- 300 gram cherrytomaatjes
- 2 eetlepels groene pesto, of een zelfgemaakte pesto zie recept LINK
- Optioneel: 2 eetlepels pijnboompitten
- Optioneel: een klein bosje verse basilicum
*Neem glutenvrije pasta wanneer je geen gluten mag eten.
Bereiding
- Snijd de kip in blokjes, verhit olijfolie in de pan en bak de kip gaar.
- Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de ui en knoflook.
- Voeg de spinazie aan de ui en knoflook toe en laat dit slinken.
- Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en bak deze even kort mee.
- Voeg de kip en de pesto toe aan het gerecht en meng het goed door elkaar.
- Hak de basilicum fijn.
- Serveer het gerecht eventueel met de pijnboompitten en de fijngehakte basilicum.