Pasta met pesto

Een lekker en makkelijk recept dat binnen 20 minuten op tafel staat.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram volkorenpasta*
  • 400 gram kipfilet of kippendijen, deze zijn iets vetter, maar wel smaakvoller (en minder snel droog).
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gram spinazie
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels groene pesto, of een zelfgemaakte pesto zie recept LINK
  • Optioneel: 2 eetlepels pijnboompitten
  • Optioneel: een klein bosje verse basilicum

*Neem glutenvrije pasta wanneer je geen gluten mag eten.

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes, verhit olijfolie in de pan en bak de kip gaar.
  • Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de spinazie aan de ui en knoflook toe en laat dit slinken.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en bak deze even kort mee.
  • Voeg de kip en de pesto toe aan het gerecht en meng het goed door elkaar.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Serveer het gerecht eventueel met de pijnboompitten en de fijngehakte basilicum.