Bananenbrood

1 brood

Ingrediënten:

  • 250 gram volkorenmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kardemom
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels kokosrasp
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 2 eieren

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier in een cakevorm, zodat je het niet hoeft in te vetten en je het brood makkelijk uit de vorm krijgt.
  • Pel de bananen en prak ze met een vork. Doe het volkorenmeel, de bakpoeder, gember, kardemom, kaneel en kokosrasp in een grote kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg de geprakte bananen, de eieren en de rijstolie toe en meng met de rest van de ingrediënten.
  • Verdeel het beslag over de cakevorm en zet het 30 minuten op 180 graden in de oven. Het is gaar wanneer het beslag niet meer aan een satéprikker blijft plakken.