Geroosterde kikkererwten
Een gezond alternatief voor een zak chips. Door het gerecht iedere keer met andere kruidenmix te maken krijg je steeds weer een andere super lekkere smaak.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Een blik (400 gram) kikkererwten
- 1 eetlepel olijfolie
Kies zelf een van onderstaande kruidenmixen
Currykruiden
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen kardemon
- 0,5 theelepel gemalen korianderzaad
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 0,5 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel kaneel
Chilikruiden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 0,5 theelepel gemalen komijn
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel uienpoeder
- 0,5 theelepel nootmuskaat
Mexicaanse kruiden
- 1 theelepel gemalen komijn
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel gedroogde oregano
- 0,5 theelepel gemalen korianderzaad
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekker in een vergiet
- Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten.
- Besprenkel de kikkererwten met olijfolie en bestrooi met de kruidenmix naar keuze. Meng alles goed door elkaar.
- Bak ze 15-20 minuten, roer regelmatig door met een spatel, zodat ze knapperig en goudbruin worden.