Geroosterde kikkererwten

Een gezond alternatief voor een zak chips. Door het gerecht iedere keer met andere kruidenmix te maken krijg je steeds weer een andere super lekkere smaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Een blik (400 gram) kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie

Kies zelf een van onderstaande kruidenmixen

Currykruiden

  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kardemon
  • 0,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel kaneel

Chilikruiden

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat

Mexicaanse kruiden

  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel gedroogde oregano
  • 0,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekker in een vergiet
  • Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten.
  • Besprenkel de kikkererwten met olijfolie en bestrooi met de kruidenmix naar keuze. Meng alles goed door elkaar.
  • Bak ze 15-20 minuten, roer regelmatig door met een spatel, zodat ze knapperig en goudbruin worden.