Gevulde courgette

4 personen
Ingrediënten:
- Vleesvariant: 400 gram rundergehakt, 400 gram kipfilet of 400 gram kippendijen
Vegetarisch: 2 blikjes kidneybonen (2x 400 gram)
- 8 courgette (of 4 wanneer ze net zo groot zijn als op de foto)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 2 trostomaten
- 125 gram mozzarella light
- 15 gram verse basilicum
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden. Of een bosje verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn, salie en oregano.
- Optioneel: 2 theelepels cayennepeper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de courgettes in de lengte en schep met een (ijs)lepel het vruchtvlees eruit. Er moet minimaal 1 cm dikke laag overblijven, zodat de courgettes in model blijven.
- Doe het vruchtvlees in een kom en zet apart.
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Snijd de tomaat en paprika in blokjes.
- Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de tomaat, paprika en het vruchtvlees van de courgette toe. Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden en eventueel de cayennepeper toe.
- Vleesvariant: Verhit olijfolie in de pan en bak hierin het gehakt of de kip. Wanneer het vlees gaar is mag het worden toegevoegd aan het groentemengsel.
- Vegetarisch: Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel af met water, voeg ze vervolgens toe aan het groentemengsel.
- Snijd de mozzarella in smalle plakjes.
- Vul de courgettes met het mengsel en verdeel de plakjes mozzarella.
- Wikkel de courgettes in aluminiumfolie en zet ze 40 minuten in de oven.
- Hak de basilicum fijn.
- Verdeel de courgettes en bestrooi met fijngehakte basilicum.