Kip met broccoli en champignons

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 grote broccoli (ongeveer 500 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel 5 spices poeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de kip in stukjes, besprenkel met een beetje olijfolie, voeg de 5 spices poeder en cayennepeper toe. Meng alles goed door elkaar en zet de kip minimaal 10 minuten apart.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kip toe.
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes, verwijder de ‘schil’ van de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de kip.
  • Verhit een koekenpan en rooster het sesamzaad ongeveer 2-3 minuten zonder olie.
  • Verdeel de rijst, het kip-groentemengsel over de borden en bestrooi met sesamzaad.