Pasta met kipgehakt en groenten
4 personen
Ingrediënten:
- 300 gram kipgehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 paprika’s
- 1 prei
- 2 trostomaten
- 1 blik tomatenblokjes
- Paar takjes verse tijm, oregano, rozemarijn en olijvenkruid.
- Volkoren pasta of courgette spaghetti
- Optioneel: 2 theelepels cayennepeper
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Snijd de courgette, aubergine, paprika, prei en de tomaten, voeg toe.
- Hak de kruiden fijn en voeg samen met de tomatenblokjes en de cayennepeper toe.
- Maak kleine balletjes van het kipgehakt. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipballetjes, voeg ze vervolgens toe aan het groentemengsel.
- Bereid de volkoren pasta of courgette spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de pasta en garneer met verse basilicum.