Pasta met kipgehakt en groenten

Pasta met kipgehakt

4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s
  • 1 prei
  • 2 trostomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Paar takjes verse tijm, oregano, rozemarijn en olijvenkruid.
  • Volkoren pasta of courgette spaghetti
  • Optioneel: 2 theelepels cayennepeper

Bereiding:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Snijd de courgette, aubergine, paprika, prei en de tomaten, voeg toe.
  • Hak de kruiden fijn en voeg samen met de tomatenblokjes en de cayennepeper toe.
  • Maak kleine balletjes van het kipgehakt. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipballetjes, voeg ze vervolgens toe aan het groentemengsel.
  • Bereid de volkoren pasta of courgette spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de pasta en garneer met verse basilicum.