Pompoensalade
Deze lauw-warme pompoensalade met tomaatjes en mozzarella is lekker als lunch, maar ook als diner.
4 personen
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 2 sjalotjes
- 75 gram rucola
- 400 gram kleine tomaatjes
- 2 bollen mozzarella (light)
- 2 eetlepels pompoenpitten
- Olijfolie
- Optioneel: 1 rode peper.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten. Was de tomaatjes. Leg de pompoenparten samen met de tomaatjes op een bakplaat met bakpapier. Grill de groenten 30 minuten in de oven.
- Snijd de sjalotjes in ringetjes en snijd de mozzarella in plakjes. Optioneel de rode peper in kleine stukjes.
- Verdeel de rucola, pompoen, tomaatjes, sjalotjes, de mozzarella en eventueel de rode peper over de borden. Bestrooi met pompoenpitten en besprenkel met olijfolie.