Pompoensoep met kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik (400 gram) gepelde tomatenblokjes
  • 2 blikken (2x 400 gram) kikkererwten
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 400 ml water
  • 1 klein (300 gram) volkoren stokbrood*
  • Optioneel: 1 bosje koriander
  • Optioneel: 100 gram feta

*Neem een glutenvrij stokbrood wanneer je geen gluten mag eten.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op de temperatuur die de verpakking van je stokbrood aangeeft.
  • Maak de pompoen schoon, verwijder de pitten en snijd in blokjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Aanfruiten op maximaal middelhoge temperatuur in een pan met olijfolie.
  • Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak goed aan.
  • Breng water aan de kook. Voeg het water, de tomatenblokjes en de ras el hanout toe. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken en pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
  • Doe het stokbrood in de oven voor de termijn zoals op de verpakking aangegeven wordt.
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten toe.
  • Verdeel de soep over de soepkommen, snijd het stokbrood en garneer eventueel met fijngehakte koriander en/of verkruimelde feta.