Thaise salade met noedels
Deze salade is lekker fris, maar ook een beetje pittig. Liever geen pittige salade, dan kun je de rawit weglaten.
4 personen
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet of kippendijen
- 150 gram volkoren noedels
- 1 sjalotje
- 2 bosuitjes
- 250 gram snijbonen of sugar snaps
- 2 rode paprika’s
- 300 gram witte kool
- Bosje koriander
- 2 limoenen
- 1-2 rawit pepers
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Chinese 5 spice powder
- Stukje gember van ongeveer 5 cm
- Halve theelepel vissaus
- Paar druppels sesamolie
- 50 gram ongezouten pinda’s
Bereiding:
- Doe de kip in een kom, besprenkel met een beetje olijfolie en voeg de kruiden toe. Zet de kip apart, zodat de kruiden in de kip kunnen trekken.
- Kook de snijbonen (snijd ze eerst in grove stukken) of sugar snaps 6 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het sjalotje en de bosui fijn. Snijd de paprika en witte kool grof. Hak de koriander fijn. Schep alles (ook de snijbonen of sugar snaps) bij de noedels.
- Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd de rawit doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn, voeg toe aan het limoensap. Pers de teentjes knoflook in een knoflookpers, rasp het stukje gember fijn, voeg beide, samen met de vissaus en sesamolie toe aan het limoensap. Meng alles goed door elkaar tot een dressing, zet apart tot gebruik.
- Verhit een grillpan en grill hierin de kip.
- Hak de pinda’s fijn.
- Schep de noedelsalade op de borden, voeg de dressing toe, verdeel de kip en garneer met de pinda’s.