Tomatensalsa met gehaktballetjes en couscous

4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 bosje koriander
  • 1 kg tomaten
  • 1 limoen
  • 100 gram feta
  • 2 bosuitjes
  • 300 gram volkoren couscous

Bereiding:

  • Begin met het maken van de tomatensalsa. Was de tomaten, snijd ze in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Snijd de bosuitjes fijn. Hak het grootste gedeelte van de koriander fijn, houdt een paar takjes apart (ongeveer 5 stuks), deze bewaar je voor de gehaktballetjes.
  • Schep in een kom de tomaat, bosui en koriander. Snijd de limoen doormidden en pers uit boven de salsa, meng het limoensap goed door de salsa. Laat het minimaal 30 minuten staan, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
  • Snijd de ui, knoflook en een paar takjes koriander heel fijn.
  • Meng de ui, knoflook, koriander en de ras el hanout met het gehakt. Maak er balletjes van.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan er bak hierin de gehaktballetjes.
  • Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de gehaktballetjes, de couscous en de tomatensalsa over de borden. Verkruimel met feta en eventueel nog een beetje fijngehakte koriander.