Wortelsoep
Een heerlijke stevige wortelsoep.
4 personen
Ingrediënten:
- 1 kilo wortels (bijv gekleurde wortel mix)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- 2 trostomaten
- 2 bosuitjes
- Klein bosjes basilicum
- Half blokje groentebouillon
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Maak de wortels schoon en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de wortels en tomaat toe en bak 5 minuten.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, groentebouillon en ongeveer 200 ml water toe. Laat de soep nog ongeveer 15-20 minuten pruttelen en pureer daarna grof met een staafmixer.
- Snijd de bosuitjes in ringen en scheur de blaadjes van de de takjes basilicum. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met bosui en basilicum.