Wortelsoep

Wortelsoep

Een heerlijke stevige wortelsoep.

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kilo wortels (bijv gekleurde wortel mix)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 2 trostomaten
  • 2 bosuitjes
  • Klein bosjes basilicum
  • Half blokje groentebouillon

Bereiding:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Maak de wortels schoon en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de wortels en tomaat toe en bak 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes, groentebouillon en ongeveer 200 ml water toe. Laat de soep nog ongeveer 15-20 minuten pruttelen en pureer daarna grof met een staafmixer.
  • Snijd de bosuitjes in ringen en scheur de blaadjes van de de takjes basilicum. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met bosui en basilicum.