Zoete aardappel met zalm
Bij een koolhydraatbeperkt of -arm dieet de zoete aardappel weglaten en extra groente toevoegen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 gram zalmfilet
- 1 courgette
- 3 paprika’s
- 4 trostomaten
- 2 uien
- 600 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden. Of een bosje verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn, salie en oregano.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- De groente mag grof gesneden worden, de uien in ringen, de tomaten in kwarten, de paprika’s in reepjes en de courgette in repen van 10 cm lang en 1 cm breed.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de grof gesneden groente in de ovenschaal. Verdeel 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder en 2 eetlepels Italiaanse kruiden over de groente. Zet de ovenschaal voor 40 minuten in een voorverwarmde oven.
- Boen de zoete aardappel schoon en snijd in frietvorm. Verwijder de schil niet van de zoete aardappel.
- Leg de zoete aardappel op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bestrooi met 1 theelepel cayennepeper en 1 theelepel paprikapoeder. Wacht totdat de groente 10 minuten in de oven heeft gestaan en schuif dan de ovenplaat onder de groente in de oven. Beide mogen nog 30 minuten samen in de oven.
- De laatste 10 minuten mag de zalm in de oven. Leg de zalm bovenop de groente.
- Snijd de zalm in 4 stukken en verdeel samen met de groente en zoete aardappel over de borden.